ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το παρόν ιστολόγιο προσφέρεται στη πατρίδα μου, ως ελάχιστη εισφορά για τη προβολή της φυσικής ομορφιάς και του πολιτισμού της, στα πέρατα του διαδικτυακού κόσμου. Είναι ένα μικρό συμπλήρωμα στην προσπάθεια μεμονωμένων Ελλήνων και ομάδων, να σηκώσουν ένα σημαντικό μέρος του βάρους της ανάδειξης του Ελληνικού φυσικού και πολιτιστικού μεγαλείου. Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί σε διάφορα ελληνικά βουνά και περιοχές της πεδινής και νησιωτικής Ελλάδας. Επίσης αναρτώνται σημαντικά βιβλία, εκδόσεις και ότι άλλο μπορεί να συνεισφέρει για τον ανωτέρω σκοπό. Οι αναρτημένες φωτογραφίες ανήκουν © στον δημιουργό του παρόντος ιστολόγιου και σε άλλα πρόσωπα.

_________________________

A mountain wind, an "oreios anemos" in ancient Greek (Hommer, Thucydides etc.), let me to filing pretty pictures of the unique and unknown Greek nature, who is not a privilege of individual photographic and physical enjoyment of this unique place.This blog is offered in my country Greece, as a minimum contribution for promoting the natural beauty and culture, all over the world wide web. It is a small supplement to individual effort and Greek groups, to raise an important part of the weight of the emergence of Greek greatness. The photographs taken at various Greek mountains, lowland areas and islands. Also will be displayed in books, other publications and that may contribute to this purpose. The posted photos belong © to the creator of this blog and others.

_________________________________________________

GREECE WELCOMES YOU TO ITS OFFICIAL SITES !

http://www.visitgreece.gr/

Visitgreece.gr, is the official tourism web site for Greece, run by the Greek National Tourism Organisation, where you'll find information on the main tourist destinations, such as cities, beaches, as well as activities, events and much more!

https://www.youtube.com/user/visitgreecegr

Greece welcomes you to its official YouTube Channel.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΜΟΥΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ - NEMOUTA'S WATERFALLS_Η ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΥΦΗ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑ.

Η φυσική ομορφιά σ'αυτή τη χώρα δεν έχει συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια. Εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά, από τα βουνά μέχρι τη θάλασσα και τα μοναδικά νησιά της.
Είναι όλη η Ελλάδα ένας απέραντος ζωγραφικός πίνακας. Εκεί που γνωρίζουμε πολλά υπέροχα μέρη και λέμε ότι έχουμε δει πολλά, εμφανίζονται και άλλες εικόνες που μας εκπλήσσουν. Οι καταρράκτες αποτελούν ένα άλλο εντυπωσιακό κομμάτι της ελληνικής φύσης που πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά ούτε το φαντάζονται. Σ'αυτούς κυρίως αφιερώνεται αυτή η ανάρτηση.

Η άγνωστη για πολλούς ορεινή Ηλεία είναι ένας τόπος μαγικός, που τον ''βαραίνει'' η πανάρχαια ιστορία και η φυσική ποικιλότητα. Μια από τις περιοχές της περιλαμβάνει το μεγαλύτερο δάσος δρυός που υπάρχει στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του παγκοσμίως. Με αυτό το δάσος θα ασχοληθούμε σε άλλη ανάρτηση αφιερωμένη ειδικά.  

Εκεί λοιπόν στην ευρύτερη ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ, μεταξύ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ και της ελατοσκέπαστης ΛΑΜΠΕΙΑΣ (ΔΙΒΡΗ), βρίσκεται το χωριό ΝΕΜΟΥΤΑ.
Στις παρυφές του μοναδικού δρυοδάσους της ΦΟΛΟΗΣ και δίπλα στον ποταμό ΕΡΥΜΑΝΘΟ, υπάρχουν οι κυριολεκτικά άγνωστοι ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ της ΝΕΜΟΥΤΑΣ.

Περπατώντας σε στενά φαράγγια, στις παρυφές του Ερύμανθου ποταμού, ανάμεσα σε οργιώδη βλάστηση που σε εκπλήσσει, ανακαλύπτεις καταρράκτες μοναδικής ομορφιάς. Ίσως τους ωραιότερους στην Ελλάδα.
Οι εικόνες είναι τόσο μοναδικές που νομίζεις ότι είσαι σε μια χώρα τροπική. Περπατάς ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, σε νερά που τρέχουν από παντού και ξαφνικά βρίσκεσαι μπροστά σε ένα θέαμα και μένεις με το στόμα ανοιχτό !

Στους καταρράκτες της Νεμούτας που μοιάζουν με μακριές "κουρτίνες'' νερού, που τους περιβάλουν τεράστια υδρόφιλα φυτά με τα κλαριά και τις ρίζες τους να κρέμονται όπως στα τροπικά δάση. Είναι συνολικά αρκετές δεκάδες αλλά θα σας δείξουμε τους πιο εντυπωσιακούς, που εντοπίζονται στο τμήμα του ποταμού Ερύμανθου, κάτω από το χωριό ΝΕΜΟΥΤΑ, στη ρεματιά ΧΑΡΑΤΣΑΡΙΟΥ και έχουν ύψη από 15-35 μέτρα.

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

''Η ανάδειξη ως αξιοθέατου του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί αποτέλεσμα της μακρόχρονης προσπάθειας   μιας ομάδας νέων ανθρώπων που ζουν στην περιοχή...'' (Από το ιστολόγιο ΝΕΜΟΥΤΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ - http://nemouta-oreini-ileia.blogspot.gr/). 
Η επιμονή τους κατάφερε να αναδείξει, την άγνωστη σε πολλούς, περιοχή που ζουν και να την επισκέπτονται όλο και περισσότεροι πεζοπόροι, που θέλουν να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή του δάσους της ΦΟΛΟΗΣ, των καταρρακτών της ΝΕΜΟΥΤΑΣ και του ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ποταμού.
Είναι ένα αξιέπαινο παράδειγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τοπικού αγροτοτουριστικού χαρακτήρα, δίνοντας την ευκαιρία ευρύτερης ανάπτυξης για την περιοχή, αναδεικνύοντας την φύση και τα προϊόντα της. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.
ΤΚΖ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
___________________________
ΧΑΡΤΗΣ  http://goo.gl/DrHpi4
ΝΕΜΟΥΤΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ  http://nemouta-oreini-ileia.blogspot.gr/
facebook  https://www.facebook.com/nemouta.ileias
ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ http://oreini-ileia.blogspot.gr/
ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ  http://goo.gl/WB6GTE  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  32

__________________________________
Βαδίζοντας προς τους καταρράκτες


''Δίδυμος'' καταρράκτης. Σαν πίνακας ζωγραφικής.Παλιός μπαρουτόμυλος του 1821. Χαρακτηριστικό πλινθόκτιστο σπίτι.Ποταμός Ερύμανθος 
Οδηγίες για το μονοπάτι του Ερύμανθου ποταμού.

Ερύμανθος

Μπαρουτόμυλος του 1821 δίπλα στον Ερύμανθο ποταμό 
Αντικρίζοντας τον εντυπωσιακότερο καταρράκτη της περιοχής.


Υπερθέαμα μέσα από ένα φυσικό κάδρο.
 Ένας από από τους εντυπωσιακότερους ελληνικούς καταρράκτες .


Μετά τη βροχή

Ο Ερύμανθος σε μια χαρακτηριστική του καμπή.

Παλιό χαρακτηριστικό μπαλκόνι

Δάσος Φολόης
Δάσος ΦολόηςΔάσος Φολόης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας.